De beste, meest duurzame en doeltreffende manier om staal tegen roest te beschermen is thermisch verzinken. De stalen constructie wordt na een aantal voorbehandelingsbaden in een groot bad met gesmolten zink (circa 450ºC) gedompeld. Tijdens dit proces wordt het te verzinken object voorzien van zinkijzeren legeringslagen, meestal afgedekt door een laag zuivere zink. Dit resulteert in uitermate sterk, corrosiewerende verzinkt staal.

 

Het object is zo optimaal beschermd tegen extreme weersinvloeden. Verder biedt de kathodische werking van zink extra bescherming, omdat zink in combinatie met staal in een vochtige omgeving een galvanisch element creëert, waardoor passiverende zinkzouten eventueel beschadigde of onbedekte delen opvullen. Een extra natuurlijk wapen in de strijd tegen corrosie.

 

Weert Groep is ingericht om het gehele traject te verzorgen: van zwart staal tot aanlevering bij de klant of op de bouwplaats. De besparingen in tijd, geld, handeling en transport spreken voor zich.

waar

NEDERLAND

Verzinkerij Weert B.V. STRAMPROY

Industrieweg 35, Stramproy, Postbus 129, 6000 AC  Weert

 

BELGIË

Galvaco S.A. OUFFET

Parc Artisanal 2, 4590 Ouffet

Par GPS introduire 'tigre de fairon' et suiver fléchage

 

wat kunnen wij

MAXIMALE PRODUCT AFMETINGEN

 

LENGTE

 

BREEDTE

DIEPTE

 

MAX. GEWICHT

WEERT 1

13,50 m enkel dip

22,00 m dubbel dip

1,70 m

2,90 m

4,50 m keerdip

10.000 kg

WEERT 2

6,50 m

 

1,70 m

3,10 m

 

4.000 kg

OUFFET

7,00 m

 

1,70 m

2,90 m

 

3.500 kg

SCHEMA VERZINKEN

 

TIJD / SERVICE

Over het algemeen werken wij met een doorlooptijd van 5 werkdagen voor thermisch verzinken. Na aanlevering sturen wij een opdrachtbevestiging met afhaaldatum en locatie.

 

wat is de norm

KWALITEITSBESCHERMING

Om de kwaliteit te borgen zijn normen opgesteld. Het verzinkproces bij Weert Groep verloopt altijd volgens de eisen en kenmerken van ISO 1461 en GSB ST663.

 

Aanvullend kunnen wij voldoen aan normen als EN1090 en/of DASt-022. Op verzoek leveren wij tegen vergoeding een schriftelijke verklaring dat alle materialen conform bovenstaande norm(en) zijn behandeld. Voor de normteksten verwijzen wij naar de betreffende norminstellingen.

 

 

Voor de normteksten verwijzen wij u naar de betreffende norminstellingen.

 

© Weert Groep | Ontwerp: Ontwerpburo de Keizerin | Tekst: Niqui zuivere taal