Weert Groep is gespecialiseerd in poedercoaten op diverse ondergronden, zoals verzinkt staal, aluminium, roestvast staal of zelfs onbehandeld (blank) staal. Vooraf ondergaan de producten altijd een aantal chemische reinigingsstappen. Daarna vindt passivering plaats door middel van chromateren met chroom III in geval van verzinkt staal, aluminium of roestvast staal en een zinkfosfatering in geval van blank staal. Hierdoor ontstaat een actieve corrosiewerende tussenlaag die zorgt voor een superieure corrosiewering van het totale systeem.

 

De poedercoating zelf kunnen we aanbrengen als 1 of 2 laags systeem. De grondlaag of primer bestaat altijd uit een epoxy poeder en de toplaag uit polyester of polyurethaan. Voor extreme toepassingen, bijvoorbeeld off-shore, kunnen we zelfs een 3 laags systeem toepassen.

 

Met deze innovatieve coatings hebben we tevens oog voor duurzaamheid. Het poeder, dat niet hecht op het substraat, wordt opgevangen en hergebruikt. Poederlakken zijn bovendien oplosmiddelvrij en kennen geen gevaaraanduiding voor de gebruikte grondstoffen. Daarnaast biedt poederlakken of poedercoaten (in combinatie met een chemische voorbehandeling) een goede hechting en weerstand tegen lakondermijning. Dit resulteert in een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en een uitstekende weerstand tegen extreme weersinvloeden.

waar

NEDERLAND

Verzinkerij Weert B.V. STRAMPROY

Industrieweg 35, 6039 AP  Stramproy

 

BELGIË

Electrocoat Genk N.V. GENK

Bosdel 61, 3600  Genk

 

wat kunnen wij

MAXIMALE PRODUCT AFMETINGEN

 

LENGTE

HOOGTE

BREEDTE

MAX. GEWICHT

ELECTROCOAT STRAMPROY

7,80 m

2,45 m

0,90 m

800 kg

ELECTROCOAT GENK

13,00 m

2,50 m

1,50 m

1.800 kg

SCHEMA POEDERCOATEN

 

TIJD / SERVICE

Over het algemeen werken wij met een doorlooptijd van 5 werkdagen voor poedercoaten. Na aanlevering sturen wij een opdrachtbevestiging met afhaaldatum en locatie.

 

wat is de norm

KWALITEITSBESCHERMING

Het poedercoaten bij Weert Groep gebeurt volgens de strenge eisen van GSB International.

Op verzoek kunnen wij een schriftelijke garantieverklaring verstrekken.

 

© Weert Groep | Ontwerp: Ontwerpburo de Keizerin | Tekst: Niqui zuivere taal