Investeren in kwaliteit levert geld op

Station Leuven

Station Leuven

Investeren in kwaliteit levert geld op

Weten hoe wij het verschil voor u kunnen maken?neem vrijblijvend contact op

Kenmerken

TypeProject
Gebouwen

Techniek
Poedercoating

Locatie

Corrosietype
Stad/Kust/Industrie

Jaar
14-04-2014

Constructeur
Anmeco

Omschrijving

Elke eigenaar of eindverantwoordelijke is op zoek naar kostenvermindering. De kostenvermindering mag niet ten koste gaan van de kwaliteit, en moet veelal de volgende voordelen hebben: zo min mogelijk onderhoud en een zo lang mogelijke levensduur. Vandaag de dag zijn er bedrijven die onder druk van de markt van alles beloven, maar die belofte niet altijd nakomen. Weert Groep niet! Wij onderzoeken en bewijzen wat we beloven.    

In dat kader bezoeken we regelmatig projecten die 5, 10 of zelfs 25 jaar geleden gerealiseerd zijn en waarvoor Weert Groep verantwoordelijk was voor het verzink- en coatwerk. We beoordelen of er onderhoud is gepleegd en of er renovatie heeft plaats gevonden, of nodig is. Zo hebben we onlangs Station Leuven bezocht. Een gebouw met een opmerkelijke dakconstructie, opgeleverd in 2008. Het gebouw wordt overvleugeld door 4 golven van aluminium en glas. Deze bestaan tezamen uit zestien zacht glooiende witte koepels die in de wind wapperende lakens voorstellen. Door Weert Groep zijn de zogenaamde zestien witte koepels, de gewalste aluminium dakplaten, voorzien van een tweelaags poedercoating. Bij dit project hebben we kunnen vaststellen dat de behandelde dakplaten nog in uitstekende staat zijn.

Dit praktijkvoorbeeld maakt inzichtelijk dat Weert Groep geen loze beloftes doet. Weert Groep staat garant voor lange levensduur en topkwaliteit. Hierdoor onderscheidt zij zich ten opzichte van de rest van de markt. Het station is overigens het zesde drukste station in België en wordt dagelijks door meer dan 26.000 instappende reizigers gebruikt. Door subtiele lichtinval is het verblijf op het station aangenaam. Het is dan ook niet voor niets dat dit project “Perronoverkapping Station Leuven” in 2008 de Europese staalprijs in de wacht sleepte. Architect: Samyn & Partners.

(Laatste foto door Anmeco)

Lees meer:
Anmeco
Architectura.be