‘De Zeeland’ Bergen op Zoom

‘De Zeeland’ Bergen op Zoom

‘De Zeeland’ Bergen op Zoom

Twee nieuwe entrees met glas en staal

Weten hoe wij het verschil voor u kunnen maken?neem vrijblijvend contact op

Kenmerken

TypeProject
Gebouwen

Techniek
Poedercoating

Locatie

Corrosietype
Binnen-buiten

Klant
Moeskops' Bouwbedrijf

Jaar
28-03-2014

Constructeur
Moeskops Staalbouw, Bergeijk

Omschrijving

In Bergen op Zoom wordt het fraaie industrieel complex “De Zeeland” gerestaureerd. In 1917 werden de gebouwen gebouwd als suikerfabriek. Al snel kreeg het complex andere functies, waaronder opslagruimte. Na jarenlange verwaarlozing wordt het complex nu gerenoveerd en omgetoverd tot winkelcentrum. Daarnaast komt er een aanvulling met nieuwbouw op het huidige terrein.

Voor de twee nieuwe entrees, bestaande uit glas en staal, heeft Weert Groep de stalen onderdelen verzinkt en voorzien van tweelaags poedercoating. Moeskops’ Bouwbedrijf maakte de constructie voor de glasgevels, Scheuten verzorgde de glasgevels. Tijdens de voorbereiding zijn door deze 3 partijen uitgebreide testen gedaan om uit te zoeken hoe de glasgevels op de verzinkte en gepoedercoate constructie gelijmd konden worden, waarbij kwaliteit geborgd blijft. De techneuten van Scheuten en Moeskops’ Bouwbedrijf en de laboranten van Weert Groep hebben een groot aantal varianten getest. De combinatie van verzinken, poedercoaten, lijm en coating is geen dagelijkse toepassing. Uit alle tests en onderzoeken is de beste combinatie van verzinkmethode, voorbehandeling poeders, aantal lagen, moffeltemperaturen en nabehandelen gekozen om kwaliteit te kunnen borgen. Met uiteindelijk een degelijk, duurzaam en hoogstaand eindresultaat.  

De totale capaciteit van het complex is: 3.400 m2 supermarkt, 15.000 m2 retail en 3.000 m2 voor maatschappelijke functies en leisure. Naar verwachting wordt het eind dit jaar in gebruik genomen. Architecten: Prent – Landman Architecten en Mies Architectuur.