Poedercoaten op aluminium

Poedercoaten op aluminium

Poedercoaten aluminium

De installaties van ElectroCoat in Genk en ElectroCoat in Stramproy zijn beide geschikt om aluminium te poedercoaten. De installatie van ElectroCoat in Genk kan producten met een lengte tot dertien meter poedercoaten. Bij ElectroCoat in Stramproy is dit acht meter. De aluminium producten worden, na ontvetten en beitsen, voorzien van een chromaatlaag, waarna de demi spoelstappen volgen. Na drogen worden de poederlaag of lagen aangebracht.

Na de voorbehandeling wordt het product van een eerste laag poeder voorzien. Dit poeder is rijk aan epoxyharsen, wat zorgt voor een zeer goede hechting met de chemisch voorbehandelde ondergrond. Bovendien ontstaat zo een grondlaag, die uitstekend bestand is tegen de diverse belastingen. Deze grondlaag wordt in een oven gemoffeld. Vervolgens wordt op een vergelijkbare wijze een toplaag aangebracht in de kwaliteit, kleurstelling, glansgraad en oppervlaktestructuur die de opdrachtgever heeft gekozen.

Onder bepaalde voorwaarden kan volstaan worden met het aanbrengen van alleen een toplaag. Deze techniek wordt veelal toegepast op gevelbekleding en andere decoratieve toepassingen, toegangspoorten en Speedgates.