Poedercoaten op zwart staal

Poedercoaten op zwart staal

Poedercoaten zwart staal

De installatie van ElectroCoat in Genk is tevens ingericht om direct op ‘zwart staal’ te poedercoaten. Het poedercoaten van zwart staal vereist een aangepaste installatie voor de voorbehandeling. De zwart stalen producten worden ontvet en gebeitst tot een metallisch schoon product, vervolgens volgen spoelen, zinkfosfateren en passiveren. Hierna volgen de spoelstappen, met als laatste spoelen in gedemineraliseerd water. Vervolgens drogen de producten in een droogoven. Dit proces heeft zich onder andere bewezen in de automobielindustrie.

De gedegen chemische voorbehandeling van Weert Groep biedt voordelen op gebied van hechting, maar ook bescherming tegen corrosie ten opzichte van een traditionele voorbehandelingsmethoden als stralen. Daarnaast werkt Weert Groep uitsluitend met een geconditioneerd en bewaakt proces. Zo onderscheidt Weert Groep zich van haar concurrenten.

Na de voorbehandeling wordt het product van een eerste laag poeder voorzien. Dit poeder is rijk aan epoxyharsen, wat zorgt voor een zeer goede hechting met het (zink)fosfaat en de ondergrond. Bovendien ontstaat zo een grondlaag die uitstekend bestand is tegen de diverse belastingen. Deze grondlaag wordt in een oven gemoffeld. Vervolgens wordt op een vergelijkbare wijze een toplaag aangebracht in de kwaliteit, kleurstelling, glansgraad en oppervlaktestructuur die de opdrachtgever heeft gekozen.

Onder bepaalde voorwaarden kan volstaan worden met het aanbrengen van alleen een toplaag. Deze techniek wordt veelal toegepast op kassenbuizen en buizen van sprinklerinstallaties, maar ook voor leuningen voor traphallen en dergelijke.