Kwaliteit bepalen

Kwaliteit bepalen

Kwaliteit zit in de genen

Bedrijven die geen goede kwaliteit leveren verdwijnen vanzelf. Bedrijven die meer kwaliteit leveren dan gevraagd, prijzen zich uit de markt. De dagelijkse praktijk in de wereld van verzinken en poedercoaten is meer genuanceerd.

De klanten omschrijven de gewenste kwaliteit bij het verstrekken van de opdracht vaak zeer summier. De meeste klanten beperken hun opdracht tot ‘thermisch verzinken en poedercoaten in een RAL kleur’. Mogelijk aangevuld met de normen NEN-EN-ISO 1461 en EN 15773. In uitzonderlijke gevallen worden er bestekteksten of andere informatie aangereikt, waaruit blijkt dat er meer van de conservering gevraagd wordt.

Weert Groep beseft dat klanten een probleemloze oplevering wensen, waarbij ze bovendien nooit aanspraak hoeven te maken op garantieregelingen. Ze verwachten dat hun verzinkerij en poedercoatbedrijf dit waar kan maken.

Een feilloze oplevering kan niet alleen georganiseerd worden middels normen, kwaliteitsborgingssystemen, werkinstructies en data-analyse. Om klanten optimaal te bedienen moet kwaliteitsdrang in de genen zitten van alle medewerkers. Dit is dan ook de insteek van de directie en medewerkers van Weert Groep sinds de eerste dag van haar bestaan in 1948.