Controle grondstoffen

Controle grondstoffen

Controle grondstoffen

Bij de conserveringen worden veel grondstoffen gebruikt. Dit varieert van chemicaliën tot grondstoffen als zink en poederlak. Weert Groep kan onmogelijk alle grondstoffen controleren voordat deze ingezet worden. Daarom wordt kwaliteitsborging geregeld voordat de stoffen worden ingezet en werkt Weert Groep met een selecte groep leveranciers die hun kwaliteit bewezen hebben.

Ondanks dit gegeven worden steekproeven uitgevoerd en wordt de kwaliteit van alle baden met vaste interval gecontroleerd. De intensiteit van de controles is zo gekozen dat bij afwijkingen nog voldoende tijd rest om maatregelen te nemen voordat de waarden buiten de gestelde bandbreedte vallen.

Het GSB test jaarlijks een groot aantal poeders op onder andere duurzaamheid, kleurvastheid, hechting en vernetting. De poederproducenten geven op hun productinformatiebladen aan of een poeder GSB goedgekeurd is. Het gebruik van GSB goedgekeurde grondstoffen is overigens een van de randvoorwaarden die worden gesteld aan het voeren van het GSB keurmerk.

Enkele grondstofkeuringen worden door Weert Groep aan de hand van de bedrijfsinterne proefpanelen nogmaals gecontroleerd., Andere keuringen zijn niet intern uitvoerbaar, zoals de beoordeling van producten na UV blootstelling van minimaal een jaar in Florida.