Kwaliteiten poeders

Kwaliteiten poeders

Verschillende kwaliteiten poeders

Omdat een goede UV-bestendigheid in de regel belangrijk is, zijn toplagen in poedersystemen doorgaans niet gebaseerd op een epoxyhars. De huidige standaard voor een deklak is een poederlak op basis van polyesterhars.

Verbeterde eigenschappen worden verkregen bij toepassen van een zogenaamde Super Durable. Deze laklaag wordt door Weert Groep vooral toegepast als de opdrachtgever meer belang hecht aan glansbehoud.

Voor bijzondere situaties zijn er speciale poeders verkrijgbaar, zoals een poeder op basis van polyurethanen met een extreem dichte structuur. Graffiti en vuil hechten er nauwelijks op, waardoor deze bijzondere toplaag minder onderhoud vereist.

Door de verscheidenheid in het poederaanbod, is het soms lastig een keuze te maken. Om een goed inzicht te krijgen in de werkelijke performance van verschillende poedercoatings stelt Weert Groep productbladen met de belangrijkste eigenschappen beschikbaar. Op deze productbladen staat ook aangegeven of een poeder GSB-gekeurd is. Bij poeder met een GSB goedkeuring kunt u ervan uitgaan dat de eigenschappen van het poeder door GSB getest en goed bevonden zijn. Een aansprekende test van GSB is de Florida test. In deze test worden panelen gedurende een lange tijd blootgesteld aan een grote hoeveelheid UV-licht.