Aantal lagen poedercoaten

Aantal lagen poedercoaten

Aantal lagen

Vaak wordt om kostentechnische redenen gekozen om slechts in één laag te poedercoaten. Toch zijn er goede redenen om in twee lagen te poedercoaten:

De kracht van een tweelagen-systeem zit in de grondlaag. Deze laag is rijk is aan epoxyharsen. Deze coatings passen het best bij de chemische ankers van de voorbehandeling en zorgen daardoor voor een zeer goede hechting op de ondergrond. Verder hebben de coatings van Weert Groep een zeer goede vernetting en daarmee een lage doorlaatbaarheid voor stoffen van buitenaf. Het enige nadeel is dat deze laag niet UV-bestendig is. Op de grondlaag brengt Weert Groep daarom een poederlak aan die wel goede weerstand tegen UV biedt. Het resultaat is een deklaag die op alle fronten meer dan voldoende bescherming biedt.

Altijd 2 lagen:
  • Aan de kust, in een industriële omgeving of situaties buiten die niet worden beregend.
  • Bij garantietermijn van 10 jaar of langere levensduurverwachting
  • Bij een hoge verwachting ten aanzien van de visuele kwaliteit
  • In geval van reactief staal of gietijzer
  • Bij rode, blauwe, gele en oranje kleuren, metallic en structuur lakken.
  • In geval van scherpe randen (kantendekking).

3 lagen:
Voor extreme situaties wordt soms een drie lagen systeem gevraagd (twee keer epoxy, één keer polyester). Dit is zonder meer aan te brengen door Weert Groep. De verbetering die ontstaat van twee naar drie lagen is veel kleiner dan van een naar twee lagen. Weert Groep onderzoekt op dit moment in hoeverre de verbetering verschilt en maakt deze resultaten na afronding van het onderzoek bekend.